Съставянето на правителство е може би най-важната задача, която избирателите

...
 Съставянето на правителство е може би най-важната задача, която избирателите
Коментари Харесай

В историята на ФРГ не е имало такава ситуация

  " Съставянето на държавно управление е може би най-важната задача, която гласоподавателите слагат на партиите. И тази задача в този момент остава нерешена ", сподели Франк-Валтер Щайнмайер в понеделник следобяд.
Той посочи, че на изборите партиите са кандидатствали за това да поемат отговорността за Германия. " Отговорност, която те не могат просто по този начин да върнат назад на гласоподавателите. Тази отговорност надалеч надминава личните ползи. И не важи единствено за гласоподавателите на личната партия ", сподели още той.

" Това е моментът, в който всички участници би трябвало да поемат мирис и да премислят държанието си. Всички партии, които бяха определени да влязат в Бундестага, са задължени да работят за общото богатство.  И да служат на нашата страна. Очаквам от всички допустимо най-бързо да бъде декларирана подготвеност за диалози, с цел да може скоро да бъде формирано държавно управление ", посочи Щайнмайер.

По-нататък немският президент сподели, че който на избори се кандидатира за това да носи политическа отговорност, няма право да бяга от нея, когато тя е към този момент в ръцете му. 

" За мен едно е ясно: в нашата страна и отвън нея, само че изключително в европейското съседство – неразбирането и терзанието ще са огромни. Защото тъкмо в най-голямата и стопански най-силната страна в Европейски Съюз политическите сили не се оправят с отговорностите си. "

В края на речта си Щайнмайер заяви, че ще организира диалози с всички партии, взели участие до момента в сондажите, както и с другите партии, при които сформирането на държавно управление механически е допустимо. Той ще организира и диалози с президента на Конституциония съд, на Бундестага и на Бундесрата.

Още преди седмици немският президент беше предизвестил договарящите партии да не прекъсват диалозите.

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР